De ontdekking van No Hand Bag

De ontdekking van No Hand Bag

Sinds een paar jaar moet je goed nadenken welke tas je meeneemt naar een festival. Rugtassen zijn tegenwoordig uit den boze. Je tas mag een maximaal formaat hebben van een A4-tje.

Zoekende op internet naar een goede festivaltas, kom je al gauw uit op een heuptas. Of iets met franje! Want blijkbaar moet je op de Boho toer als je naar een festival gaat. Helaas, dat is niet mijn stijl!

Ik vind een damestas ook niet praktisch. Je moet zo’n ding altijd met je meesjouwen, terwijl ik graag mijn handen vrij heb, zeker op een festival. Een schoudertas glijdt meestal van mijn schouder af, of zijn te kort om schuin over je lichaam te dragen, of de band striemt in je vel, zeker met warm weer.

Op een gegeven moment zag ik op de sociale media een foto van een vrouw uit Myanmar voorbijkomen, die hoorde bij de Pa’O bevolkingsgroep. Deze persoon had de perfecte tas om! Verder zoekende op het internet, blijken meer mensen binnen deze bevolkingsgroep zo’n tas te dragen. Dát was mijn inspiratie om dit soort tassen dan maar zelf te gaan maken, aangezien ik deze, tot dusver, in geen enkele (web)winkel heb kunnen vinden.

Hetis een schoudertas geworden met een lange brede band van soepele stof, die schuin over het lichaam gedragen kan worden. De handen zijn vrij, terwijl de tas niet van de schouder afglijdt. De brede, soepele band snijdt niet in het vel en voelt prettig aan in de nek. Het tasgedeelte heeft het formaat van een ruime A4.

Het voelt alsof je geen tas bij je draagt, maar alsof je er een extra broekzak bij je hebt. Om het gemak te verhogen, is er aan de binnenzijde een extra zakje gemaakt, waar je mobiele telefoon precies in past. De band is verstelbaar door het verplaatsen van de musketonhaak naar de gewenst D-ring.

Na diverse brainstormsessies voor een geschikte naam, heb ik uiteindelijk besloten het No Hand Bag te noemen.

Wil jij ook zo’n perfecte tas, kijk dan even verder op de website. De collectie wordt regelmatig ververst. Zit jouw favoriete stof er niet tussen, laat het me weten! Wellicht kan ik iets vinden wat wel bij jou past. Dan maak ik speciaal voor jou zo’n mooie No Hand Bag.


no-hand-bag-logo