Festivalkleed in opmars

Zoals waarschijnlijk elke startup, moet ook ik moeite doen om naamsbekenheid te krijgen. Toen ik twee jaar geleden aan dit project begon, wist ik niet hoe het zich zou moeten gaan ontwikkelen. Een product wat voorheen nog niet bestond, dus waar mensen geen weet van hebben, verkoopt zich niet vanzelf. Ik moest de markt op, in mijn geval letterlijk de festivalmarkt op, om het product zichtbaar te maken. Ook foto’s en verhalen delen op social media is een goed kanaal om te laten zien wat je verkoopt. Maar kost tijd en veel geduld. En dat laatste is weleens lastig voor mij!

Omdat het uit het hart komt, kan ik mijn verhaal makkelijker overbrengen aan de buitenwereld. Door er zelf in te geloven, laat ik ook mijn klanten geloven in het nut van het product. Dat merk ik aan alle enthousiaste reacties die de bezoekers aan de kraam me geven. Dat geeft me de kracht om door te gaan.

Inmiddels zijn er mensen die mij bellen, omdat ze mijn product gezien hebben of er via-via van gehoord hebben. Zo ben ik gevraagd om op een festival te komen staan, i.p.v. dat ik een groot festival moet smeken om te mogen komen en dan alsnog op de reservelijst te belanden. Ook vragen er organisatoren van evenement of ze een custom-made kleed kunnen laten bedrukken. Mijn antwoord is dan altijd volmondig ja. Maar helaas moet ik er meteen bij vermelden dat de levertijd 4 maanden is, omdat ze in China gemaakt moeten worden. En daar houdt men tot op heden nog geen rekening mee, waarmee zulke opdrachten nog niet door kunnen gaan.

Ik blijf zoeken naar een mogelijkheid om een voorraad onbedrukte kleden te kunnen bestellen en dan on-demand in Nederland te laten bedrukken. Helaas heb ik de juiste weg nog steeds niet gevonden. Ik heb zelfs op het punt gestaan om zelf maar te leren zeefdrukken. Maar in het kader “schoenmaker blijf bij je leest”, leek me dat uiteindelijk toch ook niet de oplossing.

Maar ik merk dus dat het product steeds meer “buzz” krijgt, dat steeds meer mensen van het bestaan af weten. En dat is leuk! Dat geeft me energie om er volop mee door te gaan. Zodat het woord “festivalkleed” een begrip wordt en men meteen weet wat er bedoeld wordt.